Elokuviin ensi kerran elämässä

13.2.2019 10:32

Miia Tervon ohjaama elokuva Aurora vie katsojansa suomalaiseen lähiömeininkiin, syrjäytymisvaarassa olevan nuoren naisen kännisekoiluihin, iranilaisen turvapaikanhakijan oleskelulupaprosessiin ja rasismiin – muun muassa.

Vyyhdin keskeltä nousee esiin rosoinen, huumorin sävyttämä rakkaustarina, jonka Setlementti Puijolan Tyttöjen Talon ohjaaja Sanni Mäkinen kävi katsomassa seitsemän maahanmuuttajataustaisen naisen kanssa Kuopiossa.

Ilta elokuvissa mahdollistui verkkokauppamme lahjoitusten ansiosta. Lähes kaikki seitsemän naista olivat nyt ensi kertaa elokuvissa. He ovat kotoisin Afganistanista, Nigeriasta, Belgiasta ja Somaliasta.

”Naiset eivät tunteneet toisiaan, mutta illan ja leffan jälkeen syntyneen keskustelun myötä syntyi tiivis ryhmä, ja seuraavasta tapaamisestakin sovittiin. Illan anti oli siis paljon muutakin kuin elokuvan katsomista”, Mäkinen kertoo.

Elokuva, jonka ohjaaja ja pääroolin esittäjä ovat molemmat naisia, oli sekin kiintoisa ja uusi kokemus. Tämä synnytti leffan jälkeen antoisaa keskustelua suomalaisen naisen eri rooleista. Tarinan monitahoinen viesti meni perille, sillä roolihenkilöt puhuvat paljon myös englantia.

”Tarinassa oli mustaa huumoria. Naisten naurut kertoivat, että he pysyivät juonessa mukana”, Mäkinen toteaa.

Palanen elämää -verkkokaupastamme on ostettu 25 kappaletta ”Kulttuurikokemus maahanmuuttajatytölle” -tuotetta. Luvassa on siis vielä uusia kulttuurielämyksiä, joita Puijolan Tyttöjen Talo kävijöilleen tarjoaa.

Kiitos jokaiselle lahjoittajalle!

Kerro meistä kavereille!
Left Menu Icon
Cart Menu Button Image0
Ostoskori