Lasten kasvattamat taimet siirtyivät uuteen ruukkuun

1.4.2019 13:39

Pinaatin, ruohosipulin, tillin, chilin, basilikan, korianterin, salaatin ja sipulin taimet katosivat mustaan, möyhittyyn multaan, kun Setlementti Puijolan Kasvimaakerho jatkui Kuopiossa.

Multaa oli pian myös nenänvarressa, kyynärtaipeessa ja hihansuissakin, kun Puijolan iltapäiväkerholaiset Snellmanin alakoululta vierailivat Kompassissa ja siirsivät kasvattamansa taimet istutusastioistaan tilavampaan ruukkuun.

”Tämä tuntuu ihanalta”, huokasi Pedro Ricart Serrat, kun hän möyhi multaa sormiensa lomitse.

Nopea kysely paljasti, että yrttien kasvattaminen siemenistä ja taimien istuttaminen oli lähes jokaiselle lapselle uusi juttu.

Nyt tämä kokemus mahdollistui setlementtitoimijoiden Palanen elämää -verkkokauppamme myötä. Loimme kauppaan tuotteen ja idean Kasvimaakerhosta, joka mahdollistaisi lasten, iäkkäiden sekä maahanmuuttajien kohtaamisia.

Lahjoitusten ansiosta Kasvimaakerho on nyt hyvässä vauhdissa. Toteutamme kerhon Puijolan iltapäiväkerhojen ja Kompassin yhteistyönä.

Lapset askartelivat Snellmanin kerhossa helmikuussa istutusastiat kierrätysmateriaaleista kuten maitotölkeistä. Sen jälkeen lapset laittoivat astioihin multaa ja yrttien sekä kasvien siemeniä.

Nyt siemenet ovat terhakkaita vihreitä taimia, jotka vihreän monessa sävyssä kasvavat kevään ajan Kompassissa. Istutus oli sananmukaisesti yhteistyötä yli sukupolvien ja kulttuurirajojen, sillä lapsia auttoivat Kompassin iäkkäät sekä maahanmuuttajataustaiset vapaaehtoiset.

Kuvassa Venla Lehmusoksa (vas.) irrottaa yrtin taimia istutusruukusta yhdessä Kompassin vapaaehtoisen, romanialaisen Mariana Pavaloiun kanssa. Emma Juuti taas työntää Tuula Airaksisen kanssa omaa taimeaan jo isompaan kasvuruukkuun.

Kerro meistä kavereille!
Left Menu Icon
Cart Menu Button Image0
Ostoskori