Nyt pelaillaan Joensuun Poikien Tuvalla

13.12.2019 14:06

Kesän 2019 lopulla meillä oli vielä käytettävissä jonkin verran Poikien Tuvan avoimelle toiminnalle kohdennettua lahjoitusrahaa. Päätimme kartoittaa tupalaisten ajatuksia Tuvalle hankittavista asioista. Koska syksy lähestyi ja kelit alkoivat viiletä, olimme päättäneet ostaa jotakin sisällä, Tuvan tiloissa, hyödynnettävää. Ensin keskustelimme lautapeleistä ja pelikonsoleista. Lautapelit olivat kaikkien mielestä “ihan jees” ja pelikonsolit taas vaikuttivat uhkaavan meidän Poikien Tuvan yhteisöllistä toimintaa. Sitten ehdotin tyypeille pientä pelipöytää, joka muuntuisi jalkapallopelistä biljardiksi, ilmakiekoksi ja pingiksesksi. Tästä tupalaiset innostuivat ja tilasimme sen heti seuraavalla viikolla.

Pöydän saapumisen jälkeen se on ollut käytössä miltei jokaisessa aukiolossa. Etenkin jalkapallopeli ja biljardi ovat olleet kovasti pidettyjä. Jalkapallopelissä on ollut se hyvä puoli, että sitä voi pelata parhaiten neljä henkilöä kerrallaan, joten kävijät, jotka eivät muuten välttämättä puuhastelisi yhdessä, ovat pelailleet jalkapallopeliä porukassa. Meillä on ollut myös tilanteita, jolloin joku tupalaisista on intoutunut selostamaan kamppailuita, mikä on ollut erityisen hauskaa.

Pelipöydän saapuminen on houkutellut myös meidän sisaruspareja Poikien Tuvan avoimiin aukioloihin huomattavasti aiempaa enemmän. Pelien pelaaminen turvallisessa ja viihtyisässä paikassa on ollut selkeästi sisarusparien mieleen. Tämä on saattanut ennestään toisilleen tuntemattomia ihmisiä puuhastelemaan yhdessä. Myös viimeisimmässä Sisarusparien päivän tapahtumassa pelipöytä oli miltei koko ajan käytössä.

Kiitoksia lahjoittajille toivottavat Joensuun Setlementin Poikatyön projektityöntekijä Santeri ja tupalaiset

Kerro meistä kavereille!
Left Menu Icon
Cart Menu Button Image0Left Menu Icon
Ostoskori