Pienet kädet istuttivat basilikaa ja sitruunamelissaa

22.2.2019 15:21

Setlementti Puijolan luotsaamassa Snellmanin alakoulun iltapäiväkerhossa Kuopiossa tuoksuu tuore multa. Kerhon ikkunalaudalla on purkki poikineen, ja purkeissa kasvaa muun muassa korianteria, lehtisalaattia, rakuunaa, basilikaa ja sitruunamelissaa.

Kuopion Setlementti Puijolan iltapäiväkerhojen sekä Puijolan Kompassin yhteinen kasvimaakerho on nyt totta. Kerholaiset voivat seurata yrttien kasvua läheltä. Kun siemen itää ja taimi alkaa kasvaa, lapset vievät taimet Puijolan Kompassiin. Siellä lapset jatkavat kasvimaan hoitamista yhdessä Kompassin iäkkäiden vapaaehtoisten sekä maahanmuuttajataustaisten ohjaajien kanssa.

Kasvimaakerhon mahdollistavat verkkokaupassamme tehdyt lahjoitukset. Kerho pistettiin alkuun kierrätysteemalla. Lapset askartelivat istutusastioita sipsipurnukoista ja maitotölkeistä. Sen jälkeen lapset täyttivät astiat mullalla ja valitsemillaan siemenillä.

Lapset käyvät hoitamassa kasvimaataan Kompassissa joka viikko toukokuun loppupuolelle asti. He pääsevät seuraamaan kasvun ihmettä sekä tekemään kasvimaakerhoon liittyviä tehtäviä ja leikkejä.

Kasvimaakerho huipentuu toukokuussa, kun lapset, maahanmuuttajat ja vapaaehtoiset valmistavat herkullista syötävää oman kasvimaan sadosta. Herkuttelun ohessa toteutuu kohtaamisia yli sukupolvien ja eri kulttuurien.

Puijolan väki kiittää jokaista lahjoittajaa Kasvimaakerho-tuotteen ostamisesta.

Kerro meistä kavereille!
Left Menu Icon
Cart Menu Button Image0
Ostoskori