Uutta liikettä tupalaisille

13.12.2019 13:42

Joensuun Setlementin Poikien Tuvan avointa toimintaa tukevia lahjoituksia oli kertynyt kesällä 2019 sen verran, että aloimme kartoittaa alkukesästä tupalaisten toiveita mahdollisista lahjoitusten sijoituskohteista. Meidän kävijät ehdottelivat etenkin liikunnallisia toimintoja, joten se oli selvää, että liikkumaan me lähtisimme. Tupalaiset ehdottelivat vaihtoehtoja laidasta laitaan, ja minä ohjaajana kirjoittelin niitä sitten ylös. Päätimme kokeilla sellaista lajia, jota juuri kukaan ei ollut päässyt koittamaan. Päätimme sitten lähteä kiipeilemään. Tähän vaikutta varmasti uuden Ote-kiipeilykeskuksen avautuminen Joensuuhun – halusimme tutustua sekä uuteen liikkumismuotoon että uuteen paikkaan.

Toteutimme kiipeilyreissumme yhdellä Poikien Tuvan liikuntakerhon tapaamisella. Iloksemme meidän kanssa kiipeilemään saapui muutamia nuoria, jotka eivät olleet ennen osallistuneet Poikien Tuvan toimintaan. Kun porukka oli kasassa, saimme Otteen työntekijältä mukavan esittelyn boulderointi-kiipeilystä sekä Otteen tarjoamista puitteista. Edellä mainittu työtekijä veti meille myös alkulämmittelyn, jonka jälkeen olimme valmiita nousemaan seinille.

Kiipeileminen oli mielenkiintoista, mukavaa sekä haastavaa. Otteella oli valittavissa monia eri tasoisia reittejä, joita pääsimme kokeilemaan. Suurin osa porukasta oli toiminnasta hyvin innoissaan. Niille, jotka hieman jännittivät kiipeämistä, löytyi myös tekemistä – yläkerrassa oli pieni kuntosali, jossa me myös lopuksi hikoilimme.

Lähtiessämme kaikki olivat aivan mielissään, ja olivathan nuo sormet sekä muutkin kiipeilylihakset hivenen hellinä.

Kiitoksia lahjoittajille!

Santeri, Poikatyön projektityöntekijä, Joensuun Setlementti

Kerro meistä kavereille!
Left Menu Icon
Cart Menu Button Image0Left Menu Icon
Ostoskori